AVUKAT SEÇERKEN DİKKATE ALINMASI GEREKEN 10 ŞEY

Seçeceğiniz avukatla yalnızca gizli bilgileri paylaşmakla kalmayacak, aynı zamanda onlara, size uygun yasal tavsiye sunmaları ve aksi takdirde kendi başınıza gidemeyeceğiniz bir durumda rehberlik etmeleri için de görev vermiş olacaksınız.Nitelikler ve maliyetten hukuk alanına ve konuma kadar, size ve yasal durumunuza en uygun avukatı seçmeden önce aklınızda tutmanız gereken birkaç husus vardır.

Bir avukat ararken göz önünde bulundurmanız gereken 10 faktör şunlardır:

 Uzun vadeli mi yoksa kısa vadeli mi?

 Çevrimiçi aramaya, meslektaşlarınızdan, arkadaşlarınızdan veya ailenizden tavsiye istemeye başlamadan önce, kendi ihtiyaçlarınızı karşılamanız gerekir. Neden bir avukata ihtiyacınız var? Kendi başınıza çözemeyeceğiniz hukuki bir sorununuz mu var? Öyleyse, bir profesyonel yardımcı olabilir mi?

 Hukuki yardıma ihtiyacınız olduğunu belirledikten sonra, kısa vadeli mi yoksa uzun vadeli bir avukata ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Bu, yapmak istediğiniz işe bağlı olacaktır. Örneğin, mevcut bir hukuki durum hakkında tavsiye vermek için bir avukata ihtiyacınız var mı? Bu sadece kısa süreli bir işe alma veya bir danışma gerektirebilir. Tam tersine, tüm hukuki işlerinizi süresiz olarak yürütecek birini arıyorsanız, ihtiyaç duyduğunuzda arayabileceğiniz uzun vadeli bir avukata ihtiyacınız olabilir.

Hukuk alanı

 Tıp gibi çok geniş bir çalışma alanı olduğu için avukatlar belirli hukuk alanlarında uzmanlaşma eğilimindedir. Bazıları gayrimenkul hukukunu kapsar, diğerleri ise iş, aile, fikri mülkiyet, göçmenlik, istihdam, kaza / yaralanma, iflas, ceza veya medeni haklar hukukunu takip eder.

Avukatlar, çok çeşitli durumlara da açık olabilirler, bu durumda avukatlar genel pratisyen avukatları olarak adlandırılırlar.Bununla birlikte, durumunuz işinize özgü ise, o zaman şirketler hukuku konusunda tecrübesi olan birini seçmek isteyebilirsiniz. Alternatif olarak, sevdiğiniz birinin malikânesini halletmek için yardıma ihtiyacınız varsa, bir emlak planlama avukatı en uygun seçenek olacaktır.

Saygı görüyorlar mı?

 Bir hizmeti gerçekleştirmesi veya tavsiye vermesi için birini işe aldığınızda, onların işlerini bildiklerinden emin olmak istersiniz. Daha önce onlarla çalışmış kişilerden tavsiye istemeniz gerekebilir.  Belirli bir avukatla çalışan arkadaşlar veya aile gibi kişisel öneriler veya bağlantılar da değerli olabilir.

Konum

 Sınırlı kaynaklara sahip kırsal bir bölgede yaşıyorsanız, daha küçük sorunları tartışmak için telefon veya e-posta gibi diğer iletişim yöntemlerini kullanabilirsiniz. Daha büyük yasal konularda veya uzun vadeli danışmanlık söz konusu olduğunda, size yakın birini bulmak önemlidir, böylece güvenilir, yüz yüze bir ilişki geliştirebilirsiniz.

Deneyim

İhtiyaç duyduğunuz hukuk alanında uzmanlığa sahip birine ek olarak, sizinkine benzer deneyim vakaları olan bir avukat seçin. Uygulama geçmişleri hakkındaki bilgileri onlara sorarak veya firmasının web sitesine göz atarak öğrenebilirsiniz.

Bir avukatın geçmişi hakkında daha fazla bilgi edinmek için, davanızı üstlenmek için nitelikli olup olmadıklarını görmek için onlarla röportaj yapabilirsiniz. Soru sormak, sahip oldukları deneyimin türü, iyi iletişim kurma ve en önemlisi size yardımcı olup olamayacakları konusunda size fikir verecektir.

Firma büyüklüğü

Hukuk firmasının büyüklüğü kararınızı birkaç şekilde etkileyebilir. Daha büyük firmalar genellikle daha yerleşiktir ve daha büyük kaynaklara sahiptir, ancak aynı zamanda daha maliyetli olabilir.

Küçük firmalar daha kişisel ve belki daha ucuz olabilir, ancak arzu ettiğiniz hukuk alanında uzmanlaşmazlarsa hizmetlerinde sınırlı olabilirler.

Maliyet ve faturalandırma

Nihayetinde, bir avukat seçerken maliyet bir faktör olacaktır. Ne kadar harcamak istediğiniz size kalmış. Avukattan fiyat teklifi ve müvekkillerine nasıl fatura keseceklerini sorarak önceden daha fazla bilgi toplayabilirsiniz. Saatlik bir ücret, sabit bir oran, bir acil durum ücreti, pazarlık edilebilir bir ücret veya muhtemelen gelecekteki ücretler için en baştan görüşebilirsiniz.

Ücretin masrafları (nakliye, dosyalama ve seyahat gibi) içerip içermediğini öğrenin çünkü bu masraflar her zaman aynı şekilde değerlendirilmez ve ayrı olarak faturalandırılabilir.

Tekliften memnun değilseniz veya maliyet bütçenize uymuyorsa, etrafta alışveriş yapın ve aynı soruları sorun. Bir firmaya veya bir avukata karar verdiğinizde, her zaman maliyet koşullarının net olduğundan ve fiyat hakkında konuşmaktan korkmayın, böylece sürprizler yaşamayın. Hatta tüm masrafları yazılı bir anlaşmayla onaylamak isteyebilirsiniz.

Uyumluluk

Bir avukat seçerken dikkate alınması gereken pek çok profesyonel şey olsa da, onların karakteri de kararınızı etkilemelidir. Güvenilir ve sizi rahat hissettiren birini bulun. Karşılıklı saygı da önemlidir. Sizin için çok çalışacak, sağduyulu olacak, süreçte titiz ve düşünceli olacak bir avukat değerli bir varlıktır.

 Kullanılabilirlik

İşe almak istediğiniz avukatın davanıza ayıracak yeterli zamanı var mı? Dosya yükleri nasıl? Derhal davanıza bakabilirler mi? Bunlar, avukatla sık sık iletişim kurmayı planlıyorsanız sormanız gereken önemli sorulardır. Fazla çalışıyor gibi görünüyorsa, ihtiyaçlarınızı karşılayacak vakti olan başka birini aramayı düşünün.

İletişim

 İletişim, uyumluluk ve kullanılabilirlik ile el ele gider. Genellikle, evrak işleri ve toplantılar arasında, temastan düşme eğilimi olabilir. Başlangıçta proaktif iletişim kurmaya çalışın. Tercih ettiğiniz iletişim biçiminden bahsedin ve çalışma saatlerinizi tartışın, böylece ikiniz de aynı fikirdesiniz. Bu, cevapsız toplantıları veya telefon görüşmelerini önleyecektir. Güncellemeleri tartışmak ve sorular sormak için düzenli check-in saatleri konusunda anlaşın.

İyi bir avukat ayrıca karmaşık konuları açıklamak için zaman ayırmalı, size durumunuzla ilgili açık bir İngilizce tavsiyesi vermeli ve bir eylem planına karar vermeden önce üzerinde düşünebileceğiniz bir dizi seçenek veya çözüm sunmalıdır.

Sizin İçin Doğru Avukatı Seçmek

Bir avukat seçmek zaman alabilir ve her zaman hemen tıkladığınız bir avukat bulamayabilirsiniz. Kaliteli bir avukat, bir tanesine karar vermeden önce birkaçını araştırmak ve görüşmek anlamına gelse bile, işe alma çabasına değecektir.

En önemlisi, ihtiyaçlarınıza, bütçenize ve refahınıza uygun bir avukat bulmak size huzur verecektir çünkü sizin çıkarlarınızı gözeteceklerine güveneceksiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir